Новини

Відповідно до основного напряму своєї діяльності та для досягнення глобальних цілей, включно з процесами зеленої трансформації та зеленого переходу, Спілка розміщує на цій сторінці Ваші новини, які Ви можете надіслати за адресою: office@geologists.org.ua

 
15 квітня 2013, 09:50 Дитячо-юнацький геологічний рух в Україні. Перша київська олімпіада юних геологів
Проведення Першої київської відкритої олімпіади юних геологів здійснював організаційний комітет, який очолила доктор геологічних наук Катерина Ігорівна Деревська. До організаційного комітету та суддівського журі увійшли фахівці з Державної служби геології та надр України, НАН України, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради, геологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського університету імені Бориса Грінченка, Всеукраїнської громадської організації «Спілка геологів України», ПВНЗ «Інститут Тутковського».


08 квітня 2013, 14:22 Діяльність геологічних гуртків як віддзеркалення юнацького геологічного руху на Житомирщині
Серед пріоритетів Спілки – підтримка роботи природничих, геологічних та краєзнавчих гуртків для учнівської молоді. Геологічний рух учнівської молоді на Житомирщині виник в 70-ті рр. ХХ ст. Тоді він набув величезного розмаху в Радянському Союзі, у тому числі й в Україні. Житомирська область була однією з найкращих з підготовки юних геологів. На початку 1990-х рр. після розпаду СРСР пішов на спад і учнівський геологічний рух, у більшості областей України цей напрямок позашкільної роботи припинив існування. На Житомирщині юнацький геологічний рух зберігся до сьогоднішніх днів, він має багаторічні здобутки, традиції й поступово набирає обертів.

25 березня 2013, 16:20 Міжнародний науковий бурштиновий симпозіум у Польщі
Спілка геологів України була представлена на Міжнародному науковому симпозіумі з дослідження бурштину «Бурштин. Родовища - Колекції - Ринок», що відбувся в м Гданську (Польща) 21-24 березня 2013 року.

13 березня 2013, 16:17 Нова іменна аудиторія на геологічному факультеті
На геологічному факультеті Київського національного університету (КНУ) відкрито аудиторію імені Володимира Івановича Вернадського. Коментує подію професор кафедри мінералогії, геохімії та петрографії, доктор геолого-мінералогічних наук Володимир Іванович Павлишин, завдяки зусиллям якого відкрито цю іменну аудиторію. П’ять років знадобилося Володимиру Івановичу для того, щоб довести керівництву КНУ, що академік В.І. Вернадський працював в університеті і чому саме на геологічному факультеті доцільно відкрити аудиторію його славного імені.

04 березня 2013, 16:28 Довузівське ознайомлення з геологією – початок геологічної освіти
Основним досягненням проекту Спілки геологів України «Надра земні, надра духовні» стало включення до переліку шкільних дисциплін навчального предмету «Надра земні (основи геології)» спочатку у вигляді експерименту в ЗОШ № 256, а через рік і в ЗОШ № 13 м. Києва. Для опанування складного процесу природного мінералоутворення введено курс із практичної кристалографії з вирощування штучних кристалів деяких неорганічних сполук.

[1]  «  18   19   20   21   22   23   24  »  [37]