Як науки про Землю можуть сприяти реалізації Цілей сталого розвитку ЦСР

< Повернутися

19 квітня 2023, 12:38

Стаття Фібі Макмеллон, опублікована на сайті GeoScienceWorld (GSW), комплексного інформаційного ресурсу для дослідників наук про Землю


Дослідження в сфері наук про Землю можуть ефективно сприяти вирішенню проблем, пов'язаних з різними Цілями сталого розвитку, зокрема, спрямованими на подолання бідності, голоду, водної кризи, мінімізацію наслідків кліматичних змін, забезпечення доступу до чистої води, стійкості до стихійних лих тощо. Нещодавній звіт «Науки про Землю в дії» (Geoscience in Action), створений UNESCO та AGU (Advancing Earth and Space Science) докладно розкриває цю тему та наводить конкретні приклади того, як науки про Землю можуть підтримувати кожну з 17 ЦСР, що ілюструє різноманітні можливості використання геонаук у контексті сталого розвитку.

Спеціалісти наук про Землю мають забезпечити краще усвідомлення цінності своєї роботи серед політиків, громадськості та інших зацікавлених сторін. Це сприятиме отриманню фінансування для досліджень і гарантуватиме, що рішення будуть прийматись на науковій основі.

Співпраця між спеціалістами наук про Землю та іншими дисциплінами важлива для досягнення ЦСР. Спільна праця дозволяє розробляти комплексні та ефективні рішення для складних проблем сталого розвитку.

Посилання на повний текст статті (англійською мовою)

Посилання на повний текст звіту «Науки про Землю в дії» (Geoscience in Action), створений UNESCO та AGU (Advancing Earth and Space Science)