Злата Прага приймає регіональну конференцію AAPG

< Повернутися

15 листопада 2004, 12:39

Ця регіональна конференція була організована європейським Бюро Американської асоціації геологів-нафтовиків (AAPG) та Геологічною службою Америки (GSA) за організаційної підтримки Чеської геологічної служби (CGS) і проходила в празькому Конгрес-центрі з 10 по 13 жовтня нинішнього року.


«Регіональна геологія і вуглеводневі системи європейських та російських басейнів: пошук Пріоритетних напрямків» – таким був девіз події, яка відбулася на високому науковому, організаційному та представницькому рівні.

Спілка геологів України також була представлена на конференції – від України свої доповіді представили четверо дослідників – з ВГО СГУ, ЦАКДЗ ІГН НАНУ та ДП «Науканафтогаз».

На конференції було представлено 215 доповідей, як усних так і стендових, у 9 наукових сесіях. Число доповідачів та учасників становило близько 400. Оскільки конференція мала дослідницький формат, то вона не супроводжувалась промисловою виставкою, хоча компанії-спонсори були присутні. Географія доповідей була досить широкою – свої результати представили науковці з майже усіх країн Західної і Центральної Європи, а також США, Канади, Китаю, Мексики, Саудівської Аравії, Пакистану, Ірану, Японії, Росії, Казахстану, Азербайджану, Литви тощо.