Юні шукачі скарбів духовних і земних зустрілись у Києві. ІІІ етап

< Повернутися

26 березня 2012, 12:17

Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів – членів Малої академії наук України розпочався 23 березня відразу у двох відділеннях: філософії та суспільствознавства і наук про Землю.


53 школярі мали нагоду поборотися за перемогу в секціях географії та ландшафтознавства, геології, геохімії та мінералогії, а також кліматології та метеорології.

Член-кореспондент НАН України, директор Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення імені М.П. Семененка Олександр Пономаренко розповів юнацтву про свою наукову спеціалізацію – визначення ізотопного віку, тобто часу утворення тих чи інших порід і корисних копалин. Зараз у інституті працює молода плеяда радіоізотопістів, триває співпраця з геологічним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Тож Олександр Миколайович висловив сподівання, що з приходом у галузь нинішніх МАНівців будуть отримані високі результати світового рівня.

У свою чергу професор кафедри геології нафти і газу геологічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, доктор геологічних наук, голова журі секції геології, геохімії та мінералогії Віктор Огар і доцент цієї ж кафедри, кандидат геологічних наук Марина Крочак привітали учасників секції із вдалим виступом.

«На жаль, місць було не настільки багато, щоб відзначити всіх, хто цього заслуговує, – сказав Віктор Огар. – До речі, хочу нагадати, що захист у секції відбувався напередодні нашого професійного свята – Дня геолога. Хто з вас збирається стати геологом, геофізиком, геохіміком чи вибрати якийсь інший напрям цієї галузі, нехай звикає називати це свято своїм».

Заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації «Спілка геологів України» Людмила Гафич, заступник голови ради директорів групи компаній «Надра» Григорій Кашуба та генеральний директор ВНЗ «Інститут Тутковського» Ганна Лівенцева щиро побажали успіхів майбутнім геологам, вручивши їм невеликі сувеніри – мінерали і книги фахового спрямування.

Завершилось урочисте закриття найбільш очікуваним моментом – нагородженням переможців і призерів конкурсу. Щасливчики отримали медалі, дипломи і подарунки від Національного центру «Мала академія наук України».