VII Європейська вугільна конференція

< Повернутися

01 вересня 2008, 12:23

З 26 по 29 серпня 2008 року у Львові проходила VII Європейська вугільна конференція. Її організатори: Інститут геології та геохімії горючих копалин НАН України (м. Львів), Інститут геологічних наук НАН України (м. Київ), підприємство «Західукргеологія» НАК «Надра України» (м. Львів) за підтримки Національної академії наук України, Міністерства вугільної промисловості України, Міністерства охорони навколишнього середовища України, НАК «Надра України», Всеукраїнської громадської організації «Спілка геологів України».


Європейська вугільна конференція проводиться з періодичністю у два – три роки й об’єднує вчених і спеціалістів, які займаються вивченням широкого кола питань, пов’язаних з геологією та розробкою вугільних басейнів і родовищ; складом, якістю та раціональним використанням вугілля; впливом наслідків видобутку та переробки вугілля на навколишнє середовище та багатьма іншими проблемами. Останнім часом її учасників приймали Польща (2000 р.), Бельгія (2002 р.), Сербія (2005 р.). В Україні конференцію проводили вперше.

У Львові зібралося понад сорок представників дванадцяти зарубіжних країн: Алжиру, Бельгії, Білорусі, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Сербії, Туреччини, Франції, Чехії, Швейцарії, а також близько шістдесяти фахівців із Володимира-Волинського, Донецька, Дніпропетровська, Києва, Львова, Сокаля, Червонограда.

До відкриття конференції було видано тези доповідей та Путівник польової геологічної екскурсії, під час якої відбулось знайомство з особливостями геології Львівсько-Волинського вугільного басейну, підприємствами, які видобувають та збагачують вугілля, а також з історичними й архітектурними пам’ятками Львова і Львівської області. Дискусію за тематикою конференції відкрила доповідь П. Гожика та А. Радзівілла «Напрями геологічних досліджень вугільних і вугільно-вуглеводневих басейнів України».