VII Міжнародна науково-практична конференція «Нові технології і техніка дослідження нафтогазових свердловин. Інформаційне забезпечення розвідки і видобутку».

< Повернутися

29 травня 2008, 16:07

В Києві в період з 24 -28 травня 2008 року пройшла VII Міжнародна науково-практична конференція «Нові технології і техніка дослідження нафтогазових свердловин. Інформаційне забезпечення розвідки і видобутку».


Конференція проведена Міжнародною асоціацією технічного і ділового співробітництва з геофізичних досліджень і робіт у свердловинах «АИС» та ЗАТ «Концерн Надра» за організаційно-інформаційної підтримки Спілки геологів України.

В роботі Конференції взяли участь представники компаній Shell та Halliburton. Головний технічний радник компанії Halliburton виступив з доповіддю про нову технологію геофізичних досліджень горизонтальних свердловин. Інші доповіді були присвячені новим досягненням ядерно-геофізичних, акустичних і інших методів досліджень, комплексуванню свердловинних і польових геофізичних досліджень, зокрема об’ємної сейсморозвідки.

В роботі конференції взяли участь понад 80 керівників і провідних спеціалістів крупних сервісних компаній, заводів – виробників геофізичного обладнання і апаратури, науково-дослідних і проектних інститутів Росії, Казахстану, Азербайджану і України.

Промислова геофізика і геофізичне приладобудування країн СНД, головні організації яких були представлена на Конференції, створені та розвивались, як єдиний науково-виробничий комплекс, а більшість геофізичних підприємств України і надалі продовжують тісні зв’язки і кооперацію з провідними науковими і виробничими компаніями цих країн. Зокрема, основними споживачами свердловинних геофізичних приладів Київського заводу «Геофізприлад» і сьогодні залишаються сервісні компанії Росії, Казахстану, Азербайджану, республік Середньої Азії. У зв’язку з цим Спілкою геологів України прийнята Постанова про нагородження відзнаками Спілки провідних вчених і організаторів виробництва, які внесли вагомий вклад в розвиток науково-технічного потенціалу геологорозвідувальної галузі і геофізичного виробництва нашої держави. З поміж інших Даниленко В.Н.- ген. директор НВФ «Гитас» - золотою медаллю за заслуги, за створення технологій ВСП і контролю технічного стану свердловин світового рівня, Гашимов Х.А. – Управління геофізики і геології ДНГК Азербайджану – срібною медаллю за заслуги, за створення агрегативної системи геофізичних приладів АСГП та участь в налагодженні тісної співпраці українських виробників обладнання з розробниками апаратури і сервісними компаніями Азербайджану, Бєлоконь Д.В.- заступник ген. директора НПК «Нефтегазгеофизика» – основного замовника вузлів і електромеханічних блоків свердловинних приладів, що випускаються Київським заводом «Геофізприлад», золотою медаллю за заслуги за розробку апаратури акустичного каротажу та налагодження тісних зв’язків з кооперації підприємств України і Росії, Яценко Г.Г. – ген. директора НПЦ «Тверьгеофизика» – золотим нагрудним Знаком Спілки геологів України та іменним геологічним молотком, за створення технологій комплексної інтерпретації геолого-геофізичних даних для підрахунку запасів нафти і газу та Березовського Н.С. – президента АИС – золотою медаллю за заслуги за розвиток науково-технічного прогресу в галузі, створення фахової громадської організації дослідників свердловин – Асоціації АИС та значний вклад в розвиток виробництва ЗАТ «Київський завод «Геофізприлад», під час роботи на посту генерального директора об’єднання «Тюменьпромгеофизика».

Нагороди вручив Голова правління СГУ – Загороднюк П.О.

Спеціалістами підприємств Концерну Надра підготовлено ряд публікацій, які стали основою окремого номеру журналу «Каротажник» – основного фахового часопису на теренах СНД, видання якого було приурочено до початку роботи Конференції. О

скільки робота Конференції співпала з святкуваннями Дня Києва для іноземних гостей було організовано і проведено ряд екскурсій до історичних пам’яток міста та прогулянка Дніпром з святковою вечерею. Спонсором цих заходів виступив ЗАТ «Київський завод «Геофізприлад».