VI з’їзд геологів України

< Повернутися

08 листопада 2017, 14:16

На розгляд VI з’їзду геологів винесено питання щодо впровадження в Україні стандартів ЄС з ефективного і збалансованого використання енергетичних, мінеральних, водних та земельних ресурсів.


Шановні колеги!

1 вересня 2017 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом (далі — Угода). 25 жовтня поточного року Урядом України затверджено План заходів з виконання цієї Угоди, що фактично визначає євроінтеграцію невід’ємною частиною стратегічного планування соціально-економічного розвитку держави та зумовлює нагальну потребу реформування вітчизняної економіки згідно з вимогами законодавства ЄС.

Реалізація положень Угоди дозволить суттєво підвищити ефективність і конкурентоспроможність українських суб’єктів господарювання. Досягти зазначеного можливо лише за умови налагодження плідної співпраці між владою, бізнесом, наукою, виробничими об’єднаннями та неурядовими організаціями.

Вважаємо, що осторонь зазначених процесів не можуть залишатися вітчизняні геологи. Саме тому, на розгляд VI з’їзду геологів винесено питання щодо впровадження в Україні стандартів ЄС з ефективного і збалансованого використання енергетичних, мінеральних, водних та земельних ресурсів.

Спілкою геологів підготовлено на розгляд учасників з’їзду пропозиції щодо залучення геологічної спільноти до реалізації заходів, спрямованих на інтеграцію України до Європейського Союзу, що передбачають модернізацію та інтенсифікацію інноваційного розвитку у сфері природокористування.

Це дасть змогу забезпечити інвестиційну підтримку учасників ринку використання природних (енергетичних, мінеральних, водних і земельних) ресурсів.

На адресу оргкомітету надійшла численна кількість заявок на участь у з’їзді та пропозицій з актуальними та значущими темами виступів.

З’їзд відбудеться 7 грудня 2017 року о 10 годині у Великому конференц-залі Національної академії наук України за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 55.

Враховуючи побажання учасників, оргкомітет вирішив продовжити роботу з’їзду до 14:00 8 грудня 2017 року, яка відбуватиметься у форматі «круглого столу».

Запрошуємо взяти активну участь в обговоренні вказаного питання 7 та 8 грудня 2017 року на VI з’їзді геологів України.

Попередня реєстрація обов'язкова.