Українська делегація на полях СОР28 провела низку двосторонніх зустрічей: про що домовились

< Повернутися

08 грудня 2023, 12:10

Поточні домовленості України з Німеччиною, Фінляндією, Японією


Україна – Німеччина

Заступниця Міністра Вікторія Киреєва провела переговори з президентом Німецької довкіллєвої Агенції Дірком Месснером. Обговорили вплив російської збройної агресії в Україні на довкілля.

Домовилися співпрацювати з Мережею керівників європейських агентств з охорони навколишнього середовища, яка працює над наслідками російської агресії для довкілля та підтримці відновлення. Така співпраця буде сприяти євроінтеграції сфери захисту довкілля.

Крім того, було вирішено посилювати спільну роботу з німецьким урядом у сфері впровадження СТВ та МЗВ в Україні.

 

Україна – Фінляндія

Сторони приділили окрему увагу співпраці у сфері удосконалення державної системи моніторингу атмосферного повітря в Україні, зокрема підготовці проекту інституційної співпраці за цим напрямком за підтримки уряду Фінляндії.

Юха Саволайнен, заступник генерального директора Департаменту політики розвитку Міністерства закордонних справ Фінляндії зазначив, що підтримка України залишається пріоритетом уряду Фінляндії. Він також підкреслив, що Фінляндія досягла позитивних результатів у сфері захисту довкілля та готова ділитися своїм досвідом з Україною.

Водночас заступниця Міністра Вікторія Киреєва зазначила, що ефективна і системна співпраця з урядовими інституціями Фінляндії допомагають Україні просуватися у реформах, зокрема у реформі моніторингу довкілля.

 

Україна – Японія

Українська делегація обговорила з японськими колегами механізми реалізації Меморандуму України та Японії, який Міністр Руслан Стрілець уклав торік на СОР27 з міністром навколишнього середовища Японії.

Йдеться про механізм спільного кредитування, впроваджений та реалізований Японією задля сприяння поширенню провідних технологій для декарбонізації різних секторів через інвестиції японських організацій. Тим самим сприяючи скороченню викидів або абсорбції парникових газів та сталому розвитку в країнах-партнерах, досягненню національно-визначеного внеску до Паризької угоди Японії та країн партнерів.

 

Джерело: mepr.gov.ua