Таємниці бурштину розкриває міжнародний симпозіум на Самбії

< Повернутися

17 травня 2010, 09:53

12-14 травня відбувся Міжнародний симпозіум «Видобуток і обробка бурштину на Самбії». У роботі симпозіуму взяли участь близько ста вчених з Білорусі, Німеччини, Литви, Польщі, Росії та України. Всі учасники – провідні фахівці, професіонали в галузі геології, мінералогії і палеогеографії викопних смол, біологічних включень в бурштині, художньої обробки і естетики сонячного каменю, історії бурштинового виробництва і археологічних знахідок виробів з бурштину.


Україну представляли науковці та виробничники з Державного гемологічного центру України, Геологічного музею ННПМ НАН України, Житомирського державного технологічного університету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту геологічних наук НАН України, Київського геологорозвідувального технікуму, ВГО «Спілка геологів України», ТОВ «Геомандри», «Північгеологія».

Найважливіше завдання симпозіуму – сприяти подальшому розвитку науки про бурштин, надати вченим можливість обмінюватися інформацією про наукові досягнення, здатних дати імпульс до розвитку бурштинового виробництва в регіонах Балтійсько-Дніпровської бурштиноносної провінції.

На секціях були заслухані та обговорені 53 доповіді, присвячених широкому колу теоретичних і прикладних питань щодо практично всіх напрямах бурштинової галузі і стосуються всіх без винятку регіонів, що входять до складу Балтійсько-Дніпровської бурштиноносному провінції.