Сьома міжнародна конференція «Крим-2007»

< Повернутися

01 жовтня 2007, 09:55

Традиційна кримська конференція, присвячена геодинаміці, тектоніці та флюїдодинаміці регіону Чорного та Каспійського морів, дещо розширила свій формат і залучила до розгляду всі нафтогазоносні регіони країни, проте звузила його регіонально, виключивши з тематики Каспійський регіон.


Окрім цього, конференція змінила вже традиційний для неї Гурзуф південного узбережжя на Миколаївку (західний берег півострова) і проходила на базі відомчого пансіонату “Ізумруд” під егідою провідних українських наукових та виробничих організацій, що мають відношення до наук про Землю та нафтогазової промисловості, а також за спонсорської допомоги Європейської асоціації геовчених та інженерів (EAGE). Від імені EAGE до учасників з вітальним словом звернувся д-р Гельмут Ґартнер (Німеччина), представник її департаменту з налагодження зв’язків та членських питань.

На конференції було представлено нову тектонічну карту південного регіону України на основі актуалістичної геодинаміки, результати геохімічної зйомки для пошуків вуглеводнів на південнокерченському шельфі, аналіз результатів регіональних геолого-геофізичних досліджень півдня України. Ціла низка доповідей всебічно висвітлила сучасний стан вивчення метаногідратів та їх можливого видобування в майбутньому.