Шкільна екскурсія до музею каштовного та декоратиного каміння

< Повернутися

04 листопада 2016, 15:37

2 листопада 2016 року відбулася виїзна екскурсія учнів Оболонського району, які займаються в геологічних гуртках та вивчають геологію у школі, до Житомирської області.


Поїздка здійснена за рахунок спонсорської допомоги районного управління освіти, керівництво якого виділила шкільний автобус.

Метою поїздки було ознайомлення з кристалічними породами Українського щита, які на Житомирщині виходять на денну поверхню та розробляються багатьма кар’єрами. Під час екскурсії учні відвідали кар'єр лизниківських червоних гранітів, які широко відомі як в Україні, так й за її межами. З таких гранітів, наприклад, побудований мавзолей на Червоній площі у Москві.

Найцікавішим було відвідування Музею коштовного каміння України у м. Хорошів (Воладрськ-Волинський), де зібрані унікальні зразки українських самоцвітів, що були знайдені на території Волинських пегматитових полів. Унікальна краса та гігантські розміри кристалів, а також цікава розповідь професійного екскурсовода нікого не залишили байдужими. А зала ювелірних виробів з коштовними мінералами викликала захоплення дівчат та хлопців.

Поїздка дуже інформативна, насичена та виключно цікава. Окрім додаткових знань з геології України учні отримали також велике естетичне задоволення.

Гарний настрій учасників поїздки не зіпсував навіть дощ зі снігом, що не припинявся увесь день.