Представники СГУ на Першій міднародній конференції GEODIGITAL UKRAINE 2019

< Повернутися

24 травня 2019, 09:11

Конференція присвячена впровадженню і використанню геоінформаційних технологій у промисловості.


Актуальні цифрові дані – ключ до ефективного управління інфраструктурою в будь-якій сфері. Вони дають можливість суттєво підвищити якість управлінських рішень і скоротити час на їх прийняття. В світі активно використовують геодані для побудови ефективних систем і суттєво просунулись у розвитку геоінформаційних технологій.

Україна переважно володіє масивом застарілих, фрагментарних і розрізнених даних, на основі яких неможливо приймати ефективні рішення. Брак актуальної геоінформації значно ускладнює процеси координації дій органів державної та місцевої влади, управління інфраструктурою, реагування у надзвичайних ситуаціях, розробки стратегій територіального розвитку, а також не дозволяє забезпечити повноцінний моніторинг та контроль.

Перша міжнародна конференція GEODIGITAL UKRAINE 2019 з геоінформаційних технологій зібрала професійну спільноту для обміну досвідом, започаткування платформи для поєднання практичних рішень бізнесу з потребами держави і створення засад для розвитку галузі.

Ключовий фокус конференції – впровадження і використання сучасних геотехнологій для розвитку та ефективного управління галузевою інфраструктурою. Спікери з України, Нідерландів, Польщі, Угорщини, Грузії, Словенії, Франції поділились з учасниками світовими трендами у сфері, презентували новітні геоінформаційні технології та продемонстрували успішні приклади практичної інтеграції геоданих для вирішення галузевих проблем.

У заході взяли участь представники органів державної та місцевої влади України та світу, керівники підприємств, потенційні інвестори, бізнес, науковці та експерти. Серед спікерів: Ольга Трофімцева, в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Людмила Шемелинець, перший заступник Голови Держгеокадастру України, Роман Челноков, Голова Ради директорів ТОВ «АРЦ», Сергій Прищепа, заступник начальника ЦУ військової топографії та навігації ГУ оперативного забезпечення ЗСУ, Д-р Міклош Грос, Директор Eurosense Kft (Угорщина,) Галактіон Хахубіа, керівник управління проектами Нацагентства публічного реєстру при Міністерстві юстиції Грузії, Ева Сурма, Директор Департаменту стратегії, зовнішнього співробітництва та публічної інформації ГУ геодезії та картографії Польщі, Февзі Аметов, співзасновник Drone.UA

Організатори конференції: Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) та ГС «УкрГео».