Пост-реліз 3-ї міжнародної НПК «Оцінка, видобуток та використання нетрадиційних видів газу: залучення інвестицій»

< Повернутися

23 жовтня 2013, 16:31

2-3 жовтня 2013 р. у м. Донецьку відбулася Третя міжнародна науково-практична конференція «Оцінка, видобуток та використання нетрадиційних видів газу: залучення інвестицій», яка проходила в рамках виставки «Надра. Корисні копалини – 2013».


У конференції взяли участь понад 80 учасників з 40 організацій.

Підтримку у проведенні конференції надали профільні вітчизняні міністерства та відомства: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, Міністерство екології та природних ресурсів України, Державна служба геології та надр України, НАК «Нафтогаз України», Український державний науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи та Інститут проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України, ДРГП «Донецькгеологія», ТОВ «Шелл Юкрейн Експлорейшн енд Продакшн I», ТОВ «Діскавері-Бурове обладнання (Україна)» за дієвої підтримки КТ «ТОВ «Експодонбас» і ПАТ «Донецьксталь» – металургійний завод» та сприяння Кабінету Міністрів України і Донецької обласної державної адміністрації.

Конференція організована силами «Спілки геологів України», «Інституту Тутковського», друкованого органу – журналу «Геолог України» за фінансової підтримки Групи компаній НАДРА.

Як відомо, Україна за потенціалом газу-метану вугільних родовищ упевнено входить у десятку вугільних держав світу. Лідерами нашої вугільної галузі в ефективному освоєнні газовугільних родовищ є шахта ім. О.Ф. Засядька, ШУ «Покровське», ШУ «Донбас», ШУ «Комсомолець Донбасу» та інші.

Проведена конференція підтвердила високу актуальність порушених проблем з вивчення та залучення до паливно-енергетичного балансу України нетрадиційних джерел енергії. На конференції прозвучали більше 20 виступів. Також в рамках заходу була організована екскурсія на ШУ «Покровське» з метою ознайомлення з інноваційними технологіями буріння, видобутку та ефективної утилізації шахтного метану.

Підвищену цікавість в учасників викликав виступ з вирішення проблем нетрадиційних вуглеводнів в Україні пана Нойхауза Дітмара, виконавчого директора проектів компанії «Шелл» у Дніпровсько-Донецькому басейні.

Кожен із учасників конференції отримав журнал «Геолог України» (№ 3, 2013 р.), в якому опубліковано 30 доповідей, присвячених тематиці заходу. На завершальному етапі роботи конференції відбулась відкрита дискусія по озвучених проблемах та прийняте рішення конференції, яке направлене у Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Міністерство екології та природних ресурсів України як рекомендації для впровадження їх у дію.