Пам’яті Леоніда Станіславовича Галецького

< Повернутися

21 червня 2019, 16:32

Леонід Станіславович Галецький – визначний металогеніст, доктор геолого-мінералогічних наук, професор, головний геолог Мінгеології УСРС, директор державного геологічного підприємства «Геопрогноз», завідувач відділу геології корисних копалин Інституту геологічних наук НАН України, академік Академії гірничих наук України, академік Української екологічної академії, член-кореспондент Міжнародної академії наук Євразії, лауреат Державної премії УРСР та Державної премії СРСР. «Він жив з Україною в серці, і любив її понад усе». Так написав про Леоніда Станіславовича Галецького його добрий та щирий друг Walter Stunder, президент канадійської компанії Aurora Pacific.


Згадалися слова пана Walter, адже 21 червня мало виповнитися 84 роки Леоніду Станіславовичу, і вже 2 роки як він пішов у Вічність.

Визначну роль він відігравав у Всеукраїнській громадській організації Спілка геологів України, де проявилася його активна громадянська позиція. Фактично з 2003 року, з самого моменту створення журналу «Геолог України» він став членом редколегії, активним автором публікацій, рецензентом статей і консультантом.

Все своє життя Леонід Станіславович присвятив геологічній галузі, в якій пропрацював понад 60 років. Він йшов по життю як великий Корабель впевнено, потужно, гарно, сповнений друзями!) зробив для геології дуже багато. Доля відміряла йому щедрою рукою перемог, сили, азарту, грандіозних планів. Він був справжнім державником і доля України була його пріоритетом.