П'ята міжнародна науково-практична конференція «Метан вугільних родовищ України»

< Повернутися

07 жовтня 2008, 09:51

З 1 по 4 жовтня 2008 року у Дніпропетровську на базі Інституту геотехнічної механіки ім. М.С. Полякова НАН України проходила П'ята міжнародна науково-практична конференція «Метан вугільних родовищ України», в якій взяли участь представники Спілки геологів України.


Конференція проводиться раз на два роки і збирає науковців, геологів-практиків, а також гірників, які займаються видобутком вугілля і щоденно стикаються з проблемами метану вугільних родовищ.

Цього разу на конференції були присутні понад 100 фахівців, серед яких представники обладміністрацій Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей, Міністерства вугільної промисловості, Мінприроди (Держгеолслужба), ДКЗ України, галузевих та академічних інститутів, бізнес-структур та інші. Серед запрошених гостей із ближнього і дальнього зарубіжжя – Польщі (Центр електрифікації та автоматизації вугільної промисловості, м. Катовіце), Франції (Університет А. Пуанкаре, м. Нансі), Австрії (Леобенський гірничий університет), представники компанії SHELL, GreenGas, представники Росії (СпбГУ – технічний університет, м. Санкт-Петербург).