Міжнародний науковий бурштиновий симпозіум у Польщі

< Повернутися

25 березня 2013, 16:20

Спілка геологів України була представлена на Міжнародному науковому симпозіумі з дослідження бурштину «Бурштин. Родовища - Колекції - Ринок», що відбувся в м Гданську (Польща) 21-24 березня 2013 року.


У роботі симпозіуму взяли участь понад 100 науковців з Польщі, Великобританії, Данії, Німеччини, Литви, Латвії, України, Росії, Австрії, Франції, США, Лівану, Китаю. Форум дослідників присвячений обговоренню широкого ряду питань бурштинової галузі. На симпозіумі було представлено 60 доповідей, в тому числі 17 стендових, які тією чи іншою мірою охоплюють найважливіші проблеми геології, гемології і палеогеографії викопних смол мезозою і кайнозою різних регіонів світу; розглянуті також новітні відкриття в археології, використання бурштину в медицині, ювелірному мистецтві, а також питання економіки, організації торгівлі, пов'язані з даною галуззю, і багато іншого. Доповіді присвячені діагностиці викопних смол, вивченню рослинних і тваринних включень і новим палеонтологічним відкриттям.

За матеріалами симпозіуму було видано збірник The International Amber Researcher Symposium. Amber. Deposits - Collections - The Market, Gdansk. Poland. 22.03-23.03.2013, куди увійшли 54 роботи.