Міжнародний інвестиційний форум «Шахтний метан. Фінансування проектів в Україні»

< Повернутися

04 червня 2010, 15:37

3 червня 2010 року в Донецьку відбувся Міжнародний інвестиційний форум «Шахтний метан. Фінансування проектів в Україні». Основна мета форуму – сприяти фінансуванню нових інвестиційних можливостей у галузі видобутку та утилізації шахтного метану в Україні.


Метою заходу був обмін корисною інформацією по шахтному метану з партнерами та інвесторами, презентація потенційних проектів та схем фінансування. Зустріч у розширеному форматі надала учасникам унікальну можливість ознайомитися з новітніми технологіями.

Від Концерну НАДРА була представлена інноваційна технологія «Попередня дегазація – генеральна перспектива безпеки роботи шахт і видобутку метану в Україні». Після презентації пройшло жваве обговорення розробленої фахівцями акціонерного товариства технології, відповідно до якої гравітаційне знещільнення вуглепородного масиву здійснюється через підземне випалювання нижчезаляючого під промисловою товщею вугільного пласта. Прийнята до уваги рекомендація стосовно реалізації пілотних проектів на перспективних вуглегазових об’єктах Донецького та Львівско-Волинського басейнів.