Міжнародна конференція «Рудна база титану в СНД» - 2009

< Повернутися

13 листопада 2009, 13:32

12 листопада 2009 р. «Міждержавною асоціацією «Титан» було проведено конференцію «Рудна база титану в СНД»-2009 (м.Москва), в якій взяли участь понад 100 фахівців з питань геології та освоєння родовищ титану, збагачення і переробки титанових руд, розвитку технологій у цій галузі, представники провідних компаній, що займаються розробкою родовищ і збагаченням руд титану. Серед учасників конференції – представники Спілки геологів України.


На конференції був представлений широкий спектр доповідей, які охопили найважливіші проблеми освоєння нових родовищ, технологій комплексного використання титанової сировини, отримання нової продукції з титану, а також питання геолого-економічної оцінки титанових родовищ і побудови їхніх геолого-генетичних моделей та інші.

В доповіді проф. Л. С. Галецького, підготовленої зі співавторами (С. Г. Грищенко, Міністерство промислової політики України, О. О. Ремезова, ІГН НАН України) відзначалося, що Україна володіє потужною мінерально-ресурсною базою титану.

Виявлено 40 родовищ, серед яких 2 унікальних, 12 великих і 10 середніх; 12 родовищ детально розвідано і передано промисловості, 8 родовищ розробляється. Державним балансом на 01.01.2008 р. враховано 23 родовища, з них 6 готуються до розробки. Запаси титану в Україні становлять 40,2% всіх запасів країн СНД.