Міжнародна конференція Shale Gas Results in Europe-2011

< Повернутися

02 червня 2011, 15:38

За результатами досліджень сланцевого газу в Європі з 31 травня по 1 червня 2011 р. у Варшаві проходила Міжнародна конференція Shale Gas results in Europe 2011.


Це вже другий саміт за тематикою «Глобальний сланцевий газ» (перший відбувся у Варшаві в липні 2010 року).

Захід організувала Американська бізнес-конференція за сприяння Польського геологічного інституту та підтримки компаній-спонсорів: Baker Hughes, CDM, Weatherford, Multi-Chem, ION, Diinternational, Schlumberger, а також активних учасників: Champion Technologies, Nexen Petroleum International, Core Lab, LNG Energy LTD, San Leon Energy, Canadian Quantum energy Corporation, Imperial College London та ін. Спілка геологів України – серед активних учасників.

Для участі в конференції зареєструвалось близько 140 фахівців із різних частин світу. Вже сам факт, що конференція відбулася у Варшаві свідчить про те, що Польща робить активні кроки у напрямі вивчення нетрадиційних газових ресурсів.

Протягом двох днів роботи увазі аудиторії були представлені 20 доповідей різної тематики, зокрема з вивчення проблем видобутку сланцевого газу як у Польщі та інших європейських країнах, так і у світі. Висвітлені на конференції питання стосувались широкого кола геологічних та геохімічних проблем, охорони навколишнього природного середовища, технологій буріння та інтенсифікації свердловин, економічної доцільності та законодавчого регулювання досліджень на сланцевий газ.

Доповіді відзначались глибиною опрацювання матеріалу, високою ілюстративністю та бажанням авторів донести інформацію до слухачів. Після кожної доповіді відбувалися дискусії, які також мали на меті всебічний розгляд ключових питань проблеми, якої стосувалася доповідь.