Ідеологія змін і шукань: ЗАТ «Концерн «НАДРА» виповнюється 15 років

< Повернутися

24 квітня 2006, 15:29

Створення компанії припало на складний час; однак саме початок 1990-х був, очевидно, найдоречнішим моментом, аби започаткувати справді новітню справу, – адже організацій на зразок Концерну раніше в Україні не існувало, – підхопивши загальний дух перемін на самому його злеті.


Компанія на початках мала виконувати науково-прикладні задачі геологічної галузі. І, як розповідає голова Групи компаній „НАДРА”, в системі якої перебуває Концерн, Павло Олексійович Загороднюк, місце й завдання Концерну на українському ринку в час його заснування – коли почався новий етап у житті країни – було досить чітким: це залучення найсучасніших технологій у нафтогазову галузь України щодо розвідки родовищ і видобутку нафти і газу.

Діяльність Концерну охоплює основні ланки пошуково-розвідувального циклу робіт з видобутку передусім нафти й газу, а також твердих корисних копалин і підземних вод: починаючи від прогнозно-металогенічного вивчення та оцінки ресурсної бази територій, пошукової зйомки та масштабного каротування і завершуючи детальною експлуатаційною розвідкою, дослідження свердловин та їх обслуговування. Суттєвим супроводом цього спектру послуг стає інформаційно-консалтинговий сервіс.

Невід’ємною складовою процесу інтегрування у світовий контекст є постійно підтримувані контакти із західними спеціалістами. Задля піклування про фаховий рівень співробітників, а також поповнення персоналу молодими досвідченими кадрами, Концерн працює по „лінії освіти”. Йдеться не лише про загальне підвищення кваліфікації співробітників, а й про адресну підготовку спеціалістів. Не останньою чергою це пов’язано з тим, що значна частина технологій, котрі практикують підприємства Концерну, обладнання, яке він має в своєму розпорядженні, – унікальні на українському ринку. Суттєво, що в межах міжнародних програм інститут також запрошує фахівців із-за кордону, що читають тут авторські курси.

За п’ятнадцять років роботи на українському ринку Концерн „НАДРА” сформувався як компанія, що не лише підтримує свої виробничі потужності та розширює контакти з партнерами та замовниками, – але й постійно рухається уперед. Тут відбувається постійна робота з оновлення вже набутого, з пошуку нових перспективних і новітніх, почасти не опанованих раніше, шляхів роботи.