Голова правління Спілки геологів України – спікер зустрічі «Відкритий майданчик: галузь енергетики»

< Повернутися

16 квітня 2019, 11:17

Експертна організація Центр "Розвток КСВ - зустріч "Відкритий майданчик: галузь енергетики", відбулась у приміщенні Академії ДТЕК за адресою - м. Київ, вул. Дорогожицька 3, UnitCity, корпус В12, аудиторія Openness. У рамках зустрічі, у форматі "відкритого майданчику" представники компаній, університетів, підприємці та профільні експерти: - обговорили ключові проблеми і потреби галузі енергетики; - напрацювали спільні рішення і подальші кроки до співпраці.


Голова правління ГО «Спілка геологів України» Ганна Лівенцева поділилась досвідом взаємодії профільних навчальних закладів України між собою, з іноземними інститутами та університетами, міжнародними оргнанізаціями та об'єднаннями; розповіла про тісну і продуктивну співпрацю навчальних закладів і бізнес-структур, державних підприємств тощо; ознайомила з напрямами профорієнтаційної роботи.

А також, було презентовано перший в Україні Центр Експертизи у галузі Енергетики, в рамках старту нового проекту "Центри Експертизи". Центр Експертизи у галузі Енергетики - це об'єднання на базі Української інженерно-педагогічної академії (м. Харків) університетів та компаній енергетичної галузі, в тому числі малого та середнього бізнесу. Метою Центру є створити майданчик для взаємодії студентів, викладачів і представників бізнесу для розвитку сектору, обміну досвідом, налагодження співпраці та розширення кадрових можливостей.

Проект "Центри Експертизи" започатковано Центром "Розвиток КСВ" у 2018 р. Ідея створення прийшла з Нідерландів, де вони успішно функціонують з 2011 р., та є прикладом потужних партнерських стосунків між навчальними закладами, компаніями, урядом та громадськими організаціями.

Українська інженерно-педагогічна академія у м. Харкові стала першим ВНЗ, що приєднався до проекту, обравши галузь Енергетики. В академії працює потужна кафедра енергетики, енергозберігаючих технологій і автоматизації енергетичних процесів, що готує спеціалістів у 12 напрямках. Центр на базі Академії буде відкритим для приєднання інших університетів, що мають відповідні кафедри, та володіють експертизою у галузі.