Геологія – наука універсальна. На День знань у столичній школі відкрився перший в Україні геологічний клас

< Повернутися

03 вересня 2012, 17:44

1 вересня 2012 року, без сумніву, стане особливою датою для юних геологів Києва. Саме цього дня у 256-й середній загальноосвітній школі столичного Оболонського району відкрився перший в Україні геологічний клас-лабораторія і стартувала експериментальна навчальна програма з вивчення геології у школі – «Надра земні, надра духовні». А головними дійовими особами проекту стали учні 8-Б класу та вчителі 256-ї школи.


Експериментальна програма – це спільний проект Спілки геологів України, Інституту Тутковського Групи компаній Надра та Управління освіти Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації, тому базовою школою експерименту обрали саме навчальний заклад Оболонського району.

Головне стратегічне завдання проекту «Надра земні, надра духовні» – формувати у юних громадян України ставлення до планети Земля як до рідної домівки. Роботу над експериментальним проектом тільки розпочато. Він розрахований на 5 років, і зараз триває доопрацювання програм. Адже ця справа абсолютно нова не лише для сучасної України, але й для інших країн пострадянського простору. Ми щиро вдячні керівництву Управління освіти Оболонської районної у м. Києві державної адміністрації та особисто Ірині Миколаївні Пархоменко та Оксані Миколаївні Добровольській за дієву допомогу у створенні такої програми і сподіваємось на розширення географії експериментального проекту на інші київські школи та загальноосвітні навчальні заклади регіонів України. Реальні передумови для такої роботи є.

Назва експериментального проекту «Надра земні, надра духовні» - символічна. Адже байдужа, бездушна і погано освічена людина не зможе з належною повнотою вивчати і досліджувати Землю та її надра, ставитися до них дбайливо і з любов’ю. Виховувати змалку почуття відповідальності за довкілля, формувати у юних громадян України ставлення до планети Земля як до рідної домівки, колиски всього людства, берегти та раціонально використовувати природні багатства – головне стратегічне завдання проекту «Надра земні, надра духовні».

Перший в Україні геологічний шкільний клас-лабораторія названо ім’ям Ростислава Сергійовича Фурдуя.