Геологічний факультет відкриває нову кафедру

< Повернутися

04 березня 2011, 11:33

3 березня 2011 року представники Спілки геологів України взяли участь у презентації нової, сьомої, кафедри, на яку покладаються особливі надії: кафедри геології нафти і газу, наймолодшої на геологічному факультеті.


Кафедра геології нафти і газу завершила комплектацію: Карпенко Олексій Миколайович, Нестеровський Віктор Антонович, Огар Віктор Володимирович, Байсарович Ірина Михайлівна, Крочак Марина Дмитрівна.

Перший в історії новоствореної кафедри завідувач – Карпенко Олексій Миколайович зазначив, що колектив кафедри геології нафти і газу готовий уже зараз до вирішення задач, поставлених часом і обставинами. Специфіка підготовки кваліфікованих фахівців за сучасних умов вимагає оперативного реагування на виклики часу та кон’юнктури ринку: формуються спеціалісти більш широкого профілю, відбувається підсилення підготовки з геофізичних дисциплін, геоінформатики. Підготовка фахівців на факультеті проводиться з використанням нових форм навчання і застосуванням сучасних інформаційних технологій.

З дослідницькими можливостями геологічного факультету ознайомив присутніх заступник декана з наукової роботи, кандидат геологічних наук, доцент кафедри геоінформатики Іван Вікторович Віршило. Він приділив увагу отриманню університетом статусу дослідницького навчального закладу, тісній співпраці з обчислювальним центром, географічним, фізичним, механіко-математичним факультетами та факультетом кібернетики, неодноразовій участі молодіжної команди геологічного факультету у студентських змаганнях ААPG.

Отже, викладачі геологічного факультету роблять усе можливе для того, щоб забезпечити галузь кваліфікованими, добре обізнаними з професійними секретами фахівцями. Студентам достатньо лише мати бажання здобути нові знання, адже усі умови для повноцінного навчання на факультеті для них створено.