Екологічний договір для України Зелене майбутнє꞉ Рекомендації щодо підзвітності та відновлення

< Повернутися

12 лютого 2024, 15:29

Екологічний договір для України, розроблений Міжнародною робочою групою щодо екологічних наслідків війни, є безпрецедентним документом, який зробить Україну прикладом для світу в питанні захисту довкілля. Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час брифінгу за результатами засідання в Києві Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни.


Документ акцентує увагу на трьох основних завданнях. Перше – оцінка збитків довкіллю, яких завдала і завдає Росія на території України. Друге завдання – покарання за вчинення цих злочинів. Третє завдання – відновлення природи й усунення завданої шкоди. За словами керівника Офісу Глави держави, ідеться не просто про відновлення, а про покращення життєвого простору людей за допомогою сучасних технологій та екологічних рішень.

За словами керівника Офісу Президента, невдовзі цей договір буде переданий для ознайомлення всім світовим лідерам і стане темою обговорення на міжнародних майданчиках та конференціях. Він також ляже в основу конкретних політичних рішень конференції, яка відбудеться після інавгураційного Глобального саміту миру на рівні лідерів, зокрема робочої групи, яка працює за пунктом 8 Формули миру «Екологічна безпека»

Повний текст документу (англійською)