Другий міжнародний симпозіум «Неоген Центральної та Південно-Західної Європи»

< Повернутися

22 травня 2007, 15:24

Другий міжнародний симпозіум, присвячений неогеновій системі Центральної та Південно-Східної Європи, відбувся у м. Капфенштайн, Австрія, з 17 по 21 травня 2007 р.


Цього року в роботі симпозіуму брали участь понад 60 учасників з багатьох країн Центральної та Південно-Східної Європи: Австрії, Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговини, Румунії, Угорщини, Словаччини, Польщі та України. Серед учасників – українські фахівці, члени Спілки геологів України.

На симпозіумі розглядались питання стратиграфії Паратетіса та Великого Паннонського басейну, макро- та мікропалеонтології неогенових викопних решток, гідрогеології та нафтогазоносності неогенових відкладів регіону.

Щодня робота конференції починалась з польової екскурсії для ознайомлення учасників з ключовими відслоненнями неогенових порід (як осадових, так і вулканічних) в Південній Штирії та Бургенланді, а пообіді були пленарні засідання. До симпозіуму організатори видали чудову збірку, що містить тези доповідей та путівник польової екскурсії, разом із загальними відомостями про неоген на австрійських теренах. З важливих наукових результатів симпозіуму є сенс зазначити нарікання європейців на методологічний різнобій в стратиграфічному розчленуванні неогену півдня України