Друга міжнародна науково-практична конференція «Український бурштиновий світ»

< Повернутися

20 жовтня 2008, 14:22

Конференція відбулася 16–17 жовтня 2008 р. у Києві. Організатори конференції – Національна академія наук України, Міжнародний благодійний фонд «Українська родина», Міністерство охорони навколишнього природного середовища України, Міністерство фінансів України, Рівненська обласна державна адміністрація, ВГО «Спілка геологів України».


У роботі конференції взяли участь понад 100 вчених та спеціалістів України, Польщі, Білорусі, Російської Федерації, Канади, зокрема фахівці та аспіранти академічних, галузевих, науково-дослідних та проектних організацій, виробничих підприємств та комерційних структур, а також викладачі вищих навчальних закладів.

На конференції було представлено 33 доповіді, в яких розглянуто широке коло теоретичних і прикладних проблем та питань з усіх напрямів роботи бурштинової галузі не тільки України, а й частково суміжних територій Польщі, Білорусі, Росії. Основні з них: геологічне вивчення, перспективи пошуків та прогнозна оцінка бурштину, освоєння бурштину в Україні та світі, мистецькі вироби, археологічні знахідки, музейний аспект вивчення бурштину; правове законодавство щодо видобування та використання бурштину; його властивості, класифікація та інше.

Серед рішень конференції – прийняти журнал «Геолог України», видання Всеукраїнської громадської організації «Спілка геологів України», офіційним медіапартнером проекту «Український бурштиновий світ».