Австралія – Брісбен – конгрес: сім днів і океан вражень (відлуння 34-го Міжнародного геологічного конгресу)

< Повернутися

13 серпня 2012, 16:37

Конгрес проходив 5–10 серпня 2012 року в Брісбені, столиці австралійського штату Квінсленд. В роботі наукового заходу взяли участь 6012 делегатів з 112 країн. Наукова програма включала 5181 як усні, так і стендові презентації протягом п’яти днів, 24 семінари з підвищення кваліфікації і 29 польових геологічних екскурсій Австралією та Новою Зеландією, а також іншими островами Тихоокеанського регіону. Серед вітчизняних учасників – представники Спілки геологів України.


Підготовча робота задля успішного проведення цього міжнародного саміту геологів тривала цілих вісім років: починаючи від успішної заявки на флорентійському конгресі, далі – послідовної реклами на всіх геологічних заходах, потім – тернистого шляху різноманітних узгоджень, складання наукової програми, видання путівників геологічних екскурсій і аж до вирішення фінансових та візових питань.

Геологічні конгреси, що проводяться раз на чотири роки, – це олімпіади для геологів, які, до речі, збігаються у часі зі спортивними олімпіадами. У рамках великого конгресу відбулись декілька супутніх форумів, а саме: ІІ Світовий конгрес геологічної молоді (YES), Міжнародний з’їзд національних геологічних служб «Застосування наук про Землю для відповіді на сучасні світові виклики», Глобальна ініціатива в науках про Землю – «Розробка дорожньої карти розвитку наук про Землю як складової Белмонтського форуму», презентація програми «Наука про Землю має пріоритет» – правонаступниці Міжнародного року планети Земля (IYPE).